9 minút čítania, Lucia Pampurikova 10. 02. 2021

Ako nosiť roztrhané rifle?

Buď ich miluješ alebo ti vôbec nie sú pochuti. Reč je o nadčasovom kúsku z pánskeho šatníka, o rifliach, no nie obyčajných klasických, ale o moderných roztrhaných rifliach, ktoré si čoraz viac obľubuje aj mladšia generácia. 

šedé potrhané pánske rifle

Vo všeobecnosti rifle tvoria súčasť univerzálneho šatníka. Rifle bez dier, bez nášiviek či dizajnových vychytávok dokonale zapadnú aj do neformálneho, ale za to vždy elegantného a vkusného biznis looku. 

Roztrhané rifle majú tendenciu inklinovať do ležérnych voľnočasových outfitov. Prezradíme vám ako a s čím ich môžete skombinovať. Aké "diery" sú IN a ako premeniť staršie rifle na nový módny kúsok.

Nie je diera ako diera

Pri roztrhaných rifliach platí menej je viac, pretože potrhané rifle sú už samé o sebe nápadité a výrazné, preto majte vždy na mysli, že nie je diera ako diera. Diera áno, ale nie taká veľká ako diera do sveta. Menšie taktické a dizajnové roztrhanie je 100krát lepšie a trendy ako obrovská diera na kolene. Diery na rifliach by určite nemali pôsobiť gigantickým dojmom. Keď sa ohne noha, koleno nesmie trčať von z diery. 

7 základných outfitov v roztrhaných rifliach

Na elegána v rifliach, saku a košeli

Roztrhané rifle v kombinácií so sakom a košeľou = športová elegancia/ležérny elegantný outfit s istou dávkou sebavedomia a drzosti. Ideálna kombinácia do práce,  na prvé rande, ale aj na neformálne biznis stretnutia. Pri riešení biznisu sa uprednostňujú klasické rifle alebo rifle s efektom potrhania. Neprípustné sú rifle s maxi dierami na kolenách.

zelené pánske sako, biela košeľa s modrým lemom a modré pánske roztrhané rifle

Ikonická dvojica - kožená bunda a roztrhané rifle

Nebojte sa rozprestrieť krídla. Otvorte svoju myseľ a naplno si užívajte silu a vibrácie života. Kožená bunda s roztrhanými rifľami vyzdvihuje rebelskú povahu nespútaného muža s dobrým vkusom pre módu. Štýlová kožená bunda dokonale vyzdvihne drsný rebelský look. Overená rocker klasika sú bez debaty roztrhané rifle v kombinácií s koženou bundou a ak chcete naozaj zaujať, zvoľte koženú bundu v motorkárskom štýle.

kožená čierna pánska bunda bombera s roztrhanými rifľami

Košeľa aj rifľová aj obyčajná jednofarebná aj vzorovaná

Ste košeľový typ? K rifliam uprednostňujete košeľu pred tričkom?

Rifle s košeľou sa perfektne dopĺňajú. Je pri pri tom úplne jedno či zvolíte rifľovú alebo vzorovanú bavlnenú košeľu. Už dlhšie sa však traduje, že symbol pre módny look v roztrhaných rifliach je kockovaná košeľa. Kľúčový prvok pre svieži pútavý outfit s košeľou sú roztrhané rifle. Pre sofistikovaný vzhľad zvážte rifle s dizajnovým efektom potrhania. 

pánske čierne roztrhané rifle, červeno čierna kockovaná košeľa a čierna kožená bunda

Tradične a komfortne v tričku a rifliach

Univerzálna zbraň pre každý jeden šatník je jednoznačne jednofarebné bavlnené tričko. Jednoduché jednofarebné tričko v kombinácií s modrými alebo čiernymi roztrhanými džínsami je nadčasová klasika, ktorá vás nikdy neomrzí. Módny trend vyzdvihujúci praktickosť, univerzálnosť a pohodlnosť sa teší veľkej popularite.

čierne tričko a biele roztrhané rifle

Ak inklinujete k univerzálnemu outfitu, ktorý môžete doplniť mikinou, kabátom, bomberou či rifľovou bundou, tak v tom prípade rôzne farebné variácie jednofarebného trička rôznych strihov je presne to, čo potrebujete.

Moderný nespútaný dobrodruh v bombere a trendy potrhaných rifliach

Pre chladnejšie jarné a jesenné rána či večery budete potrebovať modernú bomber bundu. Bombera sa každým rokom dostáva na popredné pozície vo vychýrených módnych rebríčkoch a trendoch. Nadčasový kúsok pánskeho šatníka - bomber bunda perfektne doplnia potrhané rifle. Pri ich kombinovaní sa medze nekladú. Naopak táto dvojica si priam vyžaduje výrazné dizajnové prvky. Vyhrajte sa s detailmi! Vpuste do vášho pohodlného sviežeho outfitu v roztrhaných rifliach vzory, nápadité potlače a rôzne farebné variácie. Buďte originálny, štýlový a jedinečný.

  zelená pánska bombera a modré roztrhané pánske rifle  šedá pánska bombera a čierne roztrhané rifle

Štýlový aj v chladných jesenných dňoch

Roztrhané rifle aj počas jeseni alebo zimy? Móda je móda, jej nikto nediktuje pravidlá. Spoločnosť okolo vás môže mať predsudky či pripomienky, ale všetko je len a len na  vašom uvážení a vy rozhodnete či si zvolíte roztrhané rifle do chladného počasia alebo radšej nie. Pokiaľ ste otužilec a preferujete ostať trendy aj počas jesene, roztrhané rifle v kombinácií s kabátom sú nadčasový módny trend. 

pánsky kockovaný kabát s rolákom a roztrhanými rifľami

Moderný muž túži vyzerať dobre za každého počasia. Pre sofistikovaný mestský vzhľad preferuje elegantný a štýlový outfit vyskladaný z kvalitného vlneného kabáta (trendy sú vzorované kabáty ako napr. aj nadčasový kockovaný vzor) a čiernych roztrhaných slim fit riflí. Do sychravého počasia pod kabát zvoľte jednoduchý čierny alebo šedý rolák, ktorý príjemne obopína vašu figúru. 

Športová klasika - Mikina a rifle

Rifle si spájame predovšetkým s ležérnym mestským, neformálnym až športovým štýlom obliekania. Ako ruka v ruke spolu idú aj mikina a rifle. Módnym hitom sú mikiny v žiarivých neónových  farbách. V kombinácií s potrhanými rifľami vytvoríte výrazný moderný a predovšetkým pohodlný outfit. 

pánska mikina v jasných neónových farbách s roztrhanými džínsami

Nesmieme zabudnúť na biele tenisky alebo pánske členkové čižmy v štýle Chelsea, ktoré perfektne dotvoria výsledný moderný look v rifliach.

Náš tip: Pánske členkové čižmy v štýle Chelsea skvele fungujú aj v trendy kombinácií: čierne roztrhané slim fit rifle s odvážnymi oversize pánskymi svetrami v žiarivých farbách. 

čierna pánska mikina a roztrhané pánske rifle

 

Nezabúdajte na doplnky

Nesmrteľná dvojka. Opasok a rifle. Nič viac nezvýrazní celý rifľový outfit ako kožený opasok. Štýlový módny doplnok vyrobený z kvalitnej kože perfektne podčiarkne detailne prepracovaný outfit v roztrhaných rifliach. Najlepšie urobíte, ak zvolíte jednoduchý opasok s decentnou prackou. Vyskúšať môžete aj opasky so skvelými a praktickými automatickými prackami.

Ako prať potrhané rifle?

Je pravdou, že pri praní riflí s dierami je potrebné byť opatrnejší a voliť šetrnejší spôsob prania. 

  1. Rifle neperieme po každom použití. 
  2. Druhý dôležitý bod je obrátiť ich naruby. Všetky rifle perieme vždy naruby, kvôli uchovaniu farebného zafarbenia džínsov.
  3. Potrhané rifle perieme na 30 stupňoch pri nižších otáčkach. 
  4. Rifle nežehlíme, nie je to potrebné. 
  5. V poslednom rade je lepšie rifle sušiť na čerstvom vzduchu pomocou žiarivých slnečných lúčov. 

Náš tip: Už vás nudia vaše klasické rifle, ktoré nosíte k všetkému? Pôsobíte skôr ako sivá myška než sebavedomý fešák? Pokiaľ vám vaše staré rifle stále dobre padnú, nevyhadzujte ich, dajte im druhú šancu na život. Osviežte a spestrite ich dizajn. Aj staré rifle môžu byť ako nové. Skúste ich trocha roztrhať. No pamätajte, nie je diera ako diera. Avšak je to jednoduchý a pomerne rýchly a lacný spôsob renovácie vašich riflí. Nožnice a ceruzka úplne postačia. Celý postup si môžete pozrieť vo videu: Ako vyrobiť roztrhané džínsy.