5 minút čítania, Matej Podstavek 14. 04. 2020

Príťažlivosť je mocnou čarodejkou vo vzťahoch medzi mužským a ženským pohlavím. Ženyzáhadnými stvoreniami a niekedy sa musíš poriadne zapotiť, aby si pritiahol ich pozornosť a zabodoval. Možno si aj ty často lámeš hlavu nad tým, prečo sa ti nedarí a čo robíš zle. Nevieš prísť na to, ako spraviť dojem a ohúriť?

Mnohé výsledky štúdií odhaľujú, na aké typy mužov ženy letia. Otestuj niektoré z týchto trikov a upútaj ich pozornosť. Možno ti práve tieto zistenia pomôžu a prídeš na to, na čom je potrebné zapracovať, a čo by si nemal zanedbať.

Prinášame ti niekoľko overených tipov, ktoré na dámy pôsobia atraktívnym dojmom:

Ak chceš staviť na svoj zovňajšok, je potrebné, aby si si doprial dostatočnú starostlivosť. Samozrejme s mierou a nepreháňať. Skús bradu, alebo lepšie povedané strnisko. Na pánov, ktorí majú mierne zarastenú bradu, baby proste letia. Nezabúdaj, že tvoje ochlpenie na tvári si vyžaduje pozornosť a starostlivosť a preto maj strnisko upravené (aspoň vtedy, keď sa ju pokúšaš zbaliť!). Aj tetovanie pôsobí na ženy príťažlivo. Nemusí to byť nič veľké a výrazné. Stačí malé. Aj to dokáže navodiť dojem zlého chlapca. A je predsa všeobecne známe, že „zlí“ chlapci u dám bodujú. Ale kvôli niekomu inému si tetovanie určite nedávaj. Mysli na to, že ho máš už na celý život!

VEĽMI dôležitou záležitosťou je tvoja vôňa. Opakujem, vôňa, nie zápach. Úplný základ tvorí používanie dezodorantu alebo antiperspirantu. Dobrá voňavka taktiež nepatrí k zlým nápadom. Nie je nutné to preháňať a nastriekať sa od hlavy po päty. Aj tvoja prirodzená vôňa môže byť sexi a príťažlivá. Ak sa ale nadmerne potíš, určite ten deodorant či antiperspirant použi. Navyše páni, z ktorých cítiť vôňu miesto potu, sa cítia sebavedomejšie, čo je pre ženy taktiež atraktívne. S oblečením to nemusíš siliť. Hlavne nech je čisté. A to platí aj pre topánky – čisté a vkusné. Čo sa týka farieb, podľa štúdií je muž pre ženy najpríťažlivejší, keď má na sebe kúsok vo farbe červenej, napr. tričko. No a netreba si pripomínať, že uniforma pôsobí na nežné pohlavie ako magnet.

Prvý dojem

Prvý dojem je dôležitý. No pravdou ostáva, že „z peknej misky sa nenaješ, keď je prázdna“, a preto môžeš zapôsobiť aj svojím vystupovaním, správaním a charakterom. Správaj sa milo a s rešpektom. Veď nejednej dáme srdce zaplesá, keď zistí, že má dočinenia s hotovým gentlemanom. Ak k tomu pripojíš dobrý humor, máš vyhraté. Baby zbožňujú, keď ich dokážeš rozosmiať. Je fajn mať v talóne pripravený vtip. No nie je nad prirodzený a nenútený humor. Výhodou je, že páni s dobrým humorom sú v očiach žien považovaní za inteligentnejších

Sebadôvera

Nebuď v strese a nemaj strach. Sebadôvera a zdravé sebavedomie takisto patria medzi atraktívne vlastnosti. Dámy inklinujú k mužom, ktorí sa neboja vziať veci do svojich vlastných rúk a vedia sa o seba postarať. Nemýľ si tieto vlastnosti s aroganciou, egoizmom či sebectvom. To asi žiadna neocení. A v každom prípade je dobré, ak sa niekedy dokážeš dominancie vzdať. Určite si pripíšeš plusový bodík na svoju stranu.

Emócie

Ak si ešte stále toho názoru, že prejav emócií u chlapa je slabosť, si na omyle. Vlastnosť otvoriť sa majú ženy vysoko vo svojom rebríčku nárokov. Neboj sa odhaliť aj takúto stránku svojho JA. Šplhnúť si môžeš napríklad aj v prípade, že máš roztomilého psa alebo máš kladný vzťah k deťom. Ak hneď na začiatku ukážeš, že si starostlivý a navodíš dojem dobrého budúceho ocina, určite ju to dostane.

Aj tieto zistenia odhalili štúdie. Napriek tomu nezúfaj. Nie sú to fakty, ktoré platia na každého rovnako. Hlavne buď prirodzenýsám sebou. Veď aj na teba určite niekde čaká tá pravá, ktorej sa zapáčiš presne taký, aký si a hlavne buď chlap!