13 minút čítania, Lucia Pampurikova 13. 05. 2021

Leto, pohoda, relax. Teplé slnečné počasie otvára priestor, aby ste sa konečne predviedli v módnych letných outfitoch v krátkych nohaviciach. Chystáte sa s priateľmi na večierok letnej sobotňajšej noci? Idete na nákupy alebo na piknik do parku? Vyzerať vkusne a atraktívne môžete aj v trendy kraťasoch. 

Kraťasy sú vítané: 

  • na loď a na všetky outdoorové aktivity počas leta,
  • na pláž ( nielen na romantické prechádzky pri západe slnka, ale aj na divoké plážové párty),
  • na prvé rande v teplom letnom období.

Kraťasy nie je vhodné obliecť si do práce a všade kde sa slovo práca skloňuje!

Kraťasy si nikdy neobliekame :

  • na pracovný pohovor
  • na formálne udalosti
  • na pracovné stretnutia

Výber strihu a dĺžky kraťasov podľa typu postavy

Ak chcete aj v jednoduchých kraťasoch vyzerať štýlovo a na úrovni mali by ste zvoliť kraťasy predurčené pre vašu postavu. Výber je len a len na vás. Vy sa v zvolenom outfite musíte cítiť pohodlne a sebavedomo. Avšak existujú určité módne nepísané pravidlá, ktoré vám pri výbere kraťasov pomôžu dosiahnuť vytúžený "wau efekt".

pánske kraťasy v mentolovej farbe

Kraťasy pre atletický typ postavy

Atletické postavy majú vyhraté. Pre mužov s vyšportovanou postavou, širšími ramenami a užším driekom je ponuka kraťasov ozaj pestrá. Sekne im každý strih, okrem jedného jediného. Muži s atletickou postavou urobia najlepšie ak kraťasy voľného strihu radšej prehliadnu. Najlepší strih pre vyšportované postavy sú jednoznačne svetlé slim fit kraťasy, ktoré obsahujú mix s pružným elastanom. 

Náš tip: V módnom svete sa traduje, že najlepšia dĺžka kraťasov je do ⅓  vašej nohy. 

Slim fit kraťasy pre štíhlych mužov

Štíhli muži by sa mali vyvarovať štýlovým baggy strihom ( kraťasom s nízkym sedom). Zvyšné strihy pánskych krátkych nohavíc dostali pre štíhle postavy zelenú. Najvhodnejšie sú slim fit strihy, ktoré zvýraznia mužské sexi krivky.

Moderné kraťasy pre plnšie postavy

Muži s “pivným” bruškom by sa mali poobhliadnúť po rovných  kraťasoch a úzkym slim fit strihom sa radšej oblúkom vyhýbať.Kraťasy rovného až mierne širšieho strihu vylepšia postavu, ktorá disponuje nejakým tým kilečkom navyše. Ideálna dĺžka je mierne nad kolená. Dlhé bermudy a kraťasy, ktoré končia až pod kolenami, plnšej postave vôbec nelichotia, naopak opticky skrátia nohy a ešte viac zvýraznia pivné bruško.

Pánske kraťasy a 6 tipov pre rafinovaný "kraťasový" outfit 

Patríte aj vy k mužom, ktorí v lete na sebe nevedia zniesť žiadne dlhé nohavice? Potrebujete vyzerať elegantne v kraťasoch? Inšpirujte sa modernými letnými outfitmi v kraťasoch!

Najčastejšie materiály, ktoré pri výrobe kraťasov používajú sú: 

  • bavlna (rifľové kraťasy, chino krátke nohavice, cargo krátke nohavice)
  • ľan (vzdušné ľanové kraťasy)
  • syntetický materiál (športové kraťasy)
  • špeciálne spracovaná vlna (elegantné ľahké vlnené kraťasy)

bledoružové rifľové pánske kraťasy modré pánske rifľové kraťasy v modernom dizajne

Nadčasové rifľové kraťasy

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Rifľové kraťasy v jednoduchom univerzálnom denim prevedení môžete kombinovať so všetkým . Rifľovina nikdy nevyjde z módy. Rifľová bunda, košeľa či rifľové kraťasy vyzerajú dobre v elegantnom, ale aj v ležérnom mestskom štýle. 

červený pánsky sveter, modré rifľové kraťasy

Zostavte si rafinovaný rifľový look, v ktorom na plážovej párty okúzlite nejednú dámu. Tričko, polokošeľa alebo ľanová košeľa s dlhým rukávom v kombinácií so svetlými rifľovými kraťasmi užšieho slim fit strihu fungujú vždy a na každej neformálnej spoločenskej akcii. Pokiaľ ste extravagantnejší typ rifľové kraťasy s potrhaným efektom alebo s nášivkami sú pre vás to pravé orechové. 

modré pánske tričko s kapucňou, modré rifľové kraťasy

Praktické športové kraťasy 

Fanúšikovia športu by si leto bez športových kraťasov nevedeli predstaviť. Leto je pre športové aktivity ako stvorené. Praktické a funkčné kraťasy  na behanie, turistiku, cyklistiku alebo na kondičný tréning do posilňovne by v šatníku športovca mali mať svoje čestné miesto.  

zelené neónové tričko, čierne pánske kraťasy, zelené neónové tenisky

Športové krátke nohavice sú vyrobené zo syntetického materiálu, väčšinou z polyesteru zmiešaného s elastanom. Syntetický materiál je pri športovaní na nezaplatenie. 

Výhody športových kraťasov:

  • rýchloschnúci materiál
  • elastické - umožňujú voľnosť a flexibilitu pohybu
  • odvádzajú pot z tela
  • skvelé termoregulačné schopnosti
  • ľahká údržba - rýchlo a efektívne operiete aj na 30 stupňoch
  • dlhá životnosť

Ak ste začínajúci športovec, odporúčame všetkými desiatimi kúpu športových kraťasov. 

Náš tip: Zažiarte v športovom outfite. Športové tričká vo výrazných neónových farbách sú novým módnym trendom. Neónová zelená a oranžová kraľujú v rebríčku popularity.

Elegantný štýl s chino kraťasmi

Aj v kraťasoch môžete vyzerať štýlovo, módne a atraktívne. Dokonalá kombinácia, ktorá vyzdvihne svieži letný look je : bledomodrá košeľa, tmavomodré chinos kraťasy, kožený opasok a semišové mokasíny.

pánsky letný outfit - biela polokošeľa, béžové chinos nohavice pánsky letný outfit - tmavomodrá košeľa, sivé chinos kraťasy

Svetlé pastelové farby v outfite sú univerzálne, elegantné farby, ktoré zvýraznia pekne opálenú mužskú pleť. Chino kraťasy v univerzálnych farbách ako námornická modrá, olivová, béžová, bledomodrá a aj módna bordová dokonale zapadnú do konceptu elegantného štýlu vkusného letného outfitu. 

pánsky letný outfit - biela košeľa s dlhým rukávom, žlté chinos kraťasy pánsky letný outfit - žlté tričko, svetlo modré chinos kraťasy

Módne kapsáčové kraťasy 

Kapsáčové alias cargo kraťasy poznajú všetci vášniví fanúšikovia kempingu a aktivít v  prírodnom prostredí. Praktické vrecká po bokoch kraťasov slúžia ako dokonalý úložný priestor.

modré kapsáčové pánske kraťasy

Je možné kapsáčové kraťasy využiť aj v ležérnom mestskom štýle? V bizarnom módnom svete je možné čokoľvek. Klasické cargo kraťasy v olivovej, béžovej alebo tmavomodrej farbe v kombinácií s bielou polokošeľou alebo bielou košeľou s dlhým vyhrnutým rukávom, sú pre zaujímavý mestský štýl ranou na istotu. 

Náš tip: Cargo kraťasy sa neodporúčajú nosiť nižším mužom. Vrecká po bokoch opticky narobia viac škody ako úžitku. 

Teplákové kraťasy ako "domáci úbor"

Muži milujú komfortné oblečenie. Dôkazom toho je aj najpopulárnejší typ kraťasov - teplákové kraťasy. Cíťte sa komfortne počas celého dňa pri každej voľnočasovej aktivite. Pokiaľ idete na prechádzku do prírody či do parku s deťmi tradičná športová kombinácia, teplákové kraťasy a tričko ničím neohúri ale naopak ani nesklame.

biele pánske športové kraťasy so zeleným neónovým lemom na spodnej časti  Sivé pánske športové kraťasy

Zatraktívnite pohodlný "domáci" outfit a vyberajte si kraťasy v modernom prevedení. Trendy kraťasy, štýlové tenisky a tričko s potlačou sú hotový balzam na dušu pre obľúbený pouličný štýl. Nezabúdajte, že aj doplnky ako imidžové hodinky, cool šiltovka a slnečné okuliare majú svoje miesto a účel v street štýle.

Maskáčové kraťasy s polokošeľou 

Zjemnite drsný vojenský štýl elegantnou polokošeľou. Okukanú kombináciu - maskáčové kraťasy a tričko už veľmi dobre poznáte. Čo tak zmixovať športový s elegantným štýlom? Maskáčové kraťasy slim fit strihu v kombinácií s jednofarebnou polokošeľou predstavujú harmonický mix dvoch opozitných módnych štýlov. 

čierno žlté maskáčové pánske kraťasy čierna jednoduchá pánska polokošeľa

Neváhajte ani na sekundu a rozšírte vašu zbierku letných kúskov o moderné kraťasy v originálnom prevedení.