12 minút čítania, Lucia Pampurikova 30. 11. 2020

Buďte trendy aj v chladnom zimnom počasí

Štýlovo aj v zime. Vybrali sme desiatku fundamentálnych kúskov, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou každého pánskeho šatníka počas chladných zimných dní. 

Piliermi každoročných zimných módnych outfitov sú moderné vlnené kabáty dlhších, ale aj kratších strihov, prešívané bundy či pletené svetre so vzorom. Nesmieme zabúdať ani na doplnky, ktoré dotvárajú celý outfit, ako čiapka, rukavice či teplý pletený šál.

Bundy

pánska zimná bunda

Ako vybrať správnu zimnú bundu? Parku, bomberku či klasiku? Aké parametre si treba všímať? Čo je dôležité pri kúpe pánskej zimnej bundy? 

Na všetky tieto otázky máme odpovede v predošlom článku: Ako správne vybrať pánsku zimnú bundu.

Kožená bunda

pánska zimná kožená bunda

Okrem klasickej zateplenej či už páperovej alebo syntetickej zimnej bundy sú skvelými alternatívami aj zateplená kožená či džínsová bunda. Rebelský, štýlový a sexi. Kožená bunda, tričko, sveter a rifle slim fit strihu, rovná sa dokonalý, trendy mladistvý outfit. Kvalitná kožená bunda by takisto nemala chýbať v pánskom šatníku  a to nie len v zimnom období, ale počas celého roka.  Ak ste milovníkom kože, kožených materiálov a čiernu a aj hnedú koženú bundu už dávno  doma máte, vyskúšajte aj trendy bordovú, tmavomodrú alebo tmavozelenú a zvoľte pri tom príjemný jemný a hrejivý semiš.

Rifľová zateplená bunda

zateplená pánska džínsová bunda

Muži s nespútanou dušou, dobrodruhovia, ktorí nedajú dopustiť na mladistvý vzhľad a ležérny svieži look aj v zime, určite dobre vedia, že hrejivá komfortná štýlová rifľová bunda je perfektná aj do zimného počasia, samozrejme keď sú teploty nad nulou, neprší, nesneží a poriadne nefučí. Čo tak trocha zaexperimentovať a do okukaného každodenného outfitu zamiešať trocha jasu a svetla? Totižto farbami tohto ročnej zimy sú okrem čiernej, šedej, hnedej a tmavomodrej aj zelená či žltá. Neváhajte a vyskúšajte, uvidíte sami ako intenzívne zažiarite a očaríte svoje okolie.

Čierne rifle

pánsky dvojradový kabát

Klasika, ktorá nikdy neomrzí. Čierne džínsy patria k základnému vybaveniu každého pánskeho šatníka. Vďaka nim dokážete zostaviť akýkoľvek outfit, v ktoromkoľvek štýle. Rebelský, boho či biznis štýl, čierne rifle dokonale zapadnú do každého z nich. Nejde o to či sú štýlového slim fit strihu, roztrhané, vyšúchané alebo klasického rovného strihu, ide o to ako v nich budete vyzerať, rifle by mali padnúť ako uliate nie len na dámsky, ale aj na pánsky zadok.

Kabát (dvojradový alebo teplý kabát z pravej vlny)

trendy pánsky kabát

Elegáni nám dajú za pravdu, že v jeseni a zime hrá kabát prvé husle a to nie len pri tvorení hrejivých pohodlných športovo-elegantných outfitov. S kabátom na rande, do práce, do školy či na bláznivú večernú pánsku jazdu. Tento fundamentálny prvok už nehrá prím len pri elegantnom štýle obliekania, už dávnejšie patrí k univerzálnym kúskom každého pánskeho šatníka.  Pre vás páni, je to ďalší pánsky must have prvok, bez ktorého sa nezaobíde žiaden gentleman. 

elegantný tmavomodrý pánsky kabát

Kabát v neutrálnych farbách (hnedá/béžová, čierna, tmavomodrá, šedá) je skvelý kúsok, ktorý sa hodí ku všetkému, nielen k obleku, ale i k elegantnému svetru, košeli, či mikine. Mikina s kapucňou pod kabátom už dávno nepredstavuje módny prehrešok, práve naopak je trendy a in. Každý muž si zaručene vyberie zo širokej ponuky kabátov rôznych modelov, strihov, vzorov a farebných prevedení. 

Okrem klasiky v podobe vlneného jednoradového kabáta vyskúšajte aj originálny krátky dvojradový kabát v šedej, tmavomodrej či čiernej farbe, s džínsami alebo k obleku. Nezabúdajte na moderný šál, ktorý perfektne zapadne do celkového outfitu.

Poriadne zimné topánky 

pánske zimné topánky

Základom zimného outfitu sú poriadne kvalitné zimné topánky. Ako hovorievali už naše babky, od nôh ide zima, takže ich treba vždy držať v teple. Kvalitné zateplené kožené pánske "čižmy" sú top voľbou každého sofistikovaného muža. Bez problémov ich zladíte s džínsami, oblekom, sakom alebo s módnymi elegantnými chinos nohavicami. Zimné topánky by mali byť pevné, vyššie ako klasické sneakersy, s dobrou hrubou protišmykovou gumenou podrážkou. Topánky sú investícia, pri ktorej je potrebné myslieť predovšetkým na kvalitu, a mať na pamäti aj to, že kvalitné topánky nám vydržia niekoľko sezón, nie len jednu zimu. 

pánske zimné topánky

Pár tipov na kvalitné topánky do každého chladného počasia dostanete aj ďalšom našom článku - Topánky na zimu pre každého správneho chlapa.

Vlnené pánske sako/vlnený oblek

Vlnené sako

pánske vlnené sako

Praví gentlemani vedia veľmi dobre, že v zime vlnené sako či vlnený pánsky oblek tvorí neodmysliteľnú súčasť vkusného elegantného šatníka nie len gentlemanov, ale aj ctižiadostivých biznismenov. Skvost v podobe štýlového vlneného saka využijete predovšetkým pri pracovných príležitostiach a pri formálnom štýle obliekania. Okrem overenej jednofarebnej klasiky, vyskúšajte aj trendy vzorované kockované sako.

vlnené pánske sako

Vlnený pánsky oblek

vlnený pánsky oblek

Ženíte sa v zime? Páperová bunda nie je asi to pravé orechové pre tento špeciálny deň. Nebojte sa investovať do kvalitného vlneného obleku, ktorý okrem významných životných udalostí, využijete aj pri iných formálnych akciách. Modrý alebo šedý oblek je rana na istotu. Neutrálne farby, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Vlnený oblek je investícia pre skutočných sofistikovaných mužov, ktorí na vkus, luxus a eleganciu nedajú dopustiť.

Rolák

pánsky čierny rolák

Jednoduchý čierny rolák je ideálny spoločník počas chladnejšieho jesenného alebo zimného počasia. Fantasticky doplní akýkoľvek outfit. Môžete ho vyskúšať pod flanelovou košeľou alebo vo formálnom štýle pod sakom. Farebne ho zladíte úplne so všetkým. Ak ho ešte nemáte, neváhajte ani na sekundu a jeden si zaobstarajte. 

Pletený sveter alebo módny kardigán 

pánsky béžový kardigán

Do centra pozornosti sa vracajú pánske svetre so zipsom a taktiež pohodlné a hrejivé mohutné pletené svetre. Skvele vyzerajú v kombinácií s modernými džínsami a farebným šálom. Sviatočnú vianočnú náladu navodíte aj v peknom kvalitnom bavlnenom alebo vlnenom svetre s vianočným či škandinávskym motívom. 

moderné pánske svetre

Kardigány, svetre na gombíky ako ich ostatní poznáte, tak isto vo veľkom hlásia svoj comeback. Komfortné, funkčné a voľnočasové svetre. Kardigán perfektne doplní elegantné aj ležérne outfity. 

pánsky zelený kardigán

Náš tip: Trendy a neodolateľný aj v zime. Prečo nie? Módny sveter svetlých farieb v kombinácií s tmavomodrým alebo šedým vlneným sakom je ideálna kombinácia pre dosiahnutie dokonalého elegantného vzhľadu. Celý outfit je potrebné dotvoriť s košeľou slim fit strihu a modernými džínsami. Outfit vhodný nie len do kancelárie či na pracovné stretnutia, ale aj na posedenie v bare s priateľmi. 

Kožené rukavice

pánske kožené rukavice

Muži nie sú veľmi zvyknutí na nosenie rukavíc a kožené sú pre väčšinu z nich veľkou neznámou. Avšak kožené rukavice sú skvelý módny všestranný doplnok, ktorý dokáže bez problémov udržať vaše ruky v teple bez tvorenia škaredých omrzlín. Vyzerajú fantasticky v každom outfite. Tmavé farby, ako je hnedá a čierna, sú najlepšou voľbou a stávkou na istotu.

Čiapka a šál 

pánska zimná čiapka

Dobrý vkus a punc originality zvýraznite aj vďaka vhodnými nápaditými doplnkami. Šál a čiapka patria určite k najčastejšie používaným módnym doplnkom u pánom v chladnom jesennom či zimnom období. Neutrálnymi zimnými farbami akými sú klasická čierna, šedá, sivá, či tmavomodrá nič nepokazíte ani pri elegantnom biznis štýle ani pri neformálnom voľnočasovom štýle obliekania. Avšak ak ste duchom dobrodruh a absolútne vám nezáleží na názore okolia, nebojte sa vyskúšať aj farebný šál, vytvoriť kontrast k vášmu danému zvolenému outfitu.

pánsky šál

Vo všeobecnosti platí čím dlhší šál, tým ste viac trendy a aj v teple. Bavlnený, hrubý vlnený či luxusný kašmírový šál môžete uviazať na niekoľko spôsobov. Všetky spôsoby si môžete nacvičiť s pomocou priloženého videa.

Flanelová košeľa

pánska flanelová košeľa

Moderný aj vo flanelke. Nie, nie je to štýl pre drevorubačov, ale pre pravých chlapov, ktorí potrebujú v zime troška zahriať. Flanelové košele sú aj tento rok veľmi v kurze a ak nezvolíte pohodlnú, o dve čísla väčšiu košeľu, môžete dokonca v obyčajnej flanelke vyzerať sexi a štýlovo.

pánska flanelová košeľa

Pre ležérnejší a uvoľnenejší štýl je počas zimy ideálna flanelová kockovaná košeľa. Nenahraditeľná klasika k džínsom. Môžete ju nosiť oblečenú ako samostatný kúsok alebo ako vrchný diel, spolu s tričkom pod ňou. Vyskúšajte bordovú, tmavomodrú či zelenú kombináciu s džínsami alebo aj s elegantnejšími čiernymi chinos nohavicami.

Veríme, že ak neviete čo v zime na seba, tak sme vám kus rozprúdili vašu fantáziu, chuť nakupovať a dali vám nejaký ten tip ako si obohatiť šatník aj na zimné obdobie. Pamätajte, že váš šatník, výber oblečenia, v prvom rade reprezentuje vás ako osobnosť, váš charakter, v druhom rade štýl obliekania sa reprezentuje vaše postavenie v práci, teda v profesionálnom živote a v treťom rade by sa v ňom mali nachádzať aj univerzálne nadčasové kúsky, ktoré vás nijako nezosobňujú, ale tvoria určitý základ šatníka a sú vhodné na rôzne formálne akcie, ktoré nás počas života sprevádzajú.