3 minúty čítania, admin hlavní 31. 03. 2016

Plesová sezóna sa každým rokom teší stále väčšej obľube mnohých ľudí, ktorí obľubujú decentnú, kultúrnu a kultivovanú zábavu na úrovni. Ženy si zaobstarajú prekrásne dlhé plesové róby, majú takmer nekonečný výber, ale čo páni? Poznáte najnovšie trendy tohto roka? Ako si vybrať to pravé? Ponúkame Vám pár zaručených tipov, ako sa jednoznačne stanete kráľmi plesovej módy!

Tmavá je v kurze vždy

Síce sa pánske plesové oblečenie prispôsobuje trendom len minimálne (koniec koncov, páni nemajú taký pestrý výber ako dámy), zato plesová etiketa je pomerne prísna. Takmer každoročne platí jedna z hlavných zásad...Páni plesajú v tmavom!

Zabudnite na farebné vzory a výrazné farby. Žiadne veselé pastelové farbičky Vás na plese do popredia pozornosti určite nedostanú...teda, možno áno, ale z úplne iného dôvodu, ako sú módne trendy.

Koľko peňazí Vás bude stáť štýl a originalita?

Ak ste každoročný účastník plesov a bálov, zaopatrite si frak, oblek, ktorý bude už na prvý pohľad kvalitný a bude pôsobiť luxusne. Ceny sa pohybujú od 230 eur vyššie. V tejto dobe sa už neoplatí obracať na požičovne oblekov. Sú jednak predražené a na druhej strane, neviete, kedy sa Vám kúpený oblek zavesený mimo plesovej sezóny v skrini môže zísť. Na obleky za 20-30 eur rovno zabudnite. Budete pôsobiť lacno. Navyše látky, z ktorej sú takto cenovo ohodnotené obleky vyrobené, sú zle vzdušné, telo sa v nich potí a pot sa nemá kade dostať z pod obleku von. Navyše je dobre známe, že pán by mal (ale nemusí) na plese vydržať oblečený v kompletnom obleku aj keby bolo v miestnosti 80 stupňov. Toto pravidlo ale samozrejme neplatí pre plesových parketových levov, ktorí sa s tancom nezastavia počas celej noci.

Motýlik namiesto viazanky

Pokiaľ sa chystáte na o niečo významnejší ples, hitom sezóny je jednoznačne biely motýlik. Prečo biely? Odpoveď je veľmi jednoduchá. Stačí keď sa na plese poobzeráte, kto Vám nosí na stoly občerstvenie a nápoje. Správne, čašníci. Všimli ste si niekedy, akej farby majú motýlikov? Samozrejme čiernej. Nechcete snáď zažiť tak trochu nepríjemný pocit, keď Vás nejaký pán poprosí, či by ste mu mohli doliať šampanské.

Čo sa týka bežných bálov, poprípade menšej plesovej zábavy, postačí Vám kvalitná viazanka, tmavý oblek a biela košeľa.

 Hitom sezóny je aj tento rok súhra farieb kravaty s farbami partnerkiných šiat. Ide tu hlavne o vkus a schopnosť docieliť ten správny look.

Na každý ples, bál, sa ku obleku nosia klasické ,,lakovky“. Môžete však siahnuť aj po tmavých topánkach z hladkej kože.

Nebojte sa neobvyklých doplnkov

Poďme sa trochu pozrieť do minulosti. Biely šál, biele rukavičky, pekný cylinder. Zdá sa Vám to zastaralé? Omyl, minulosť sa k nám v oblasti módy znova vracia! Experimentujte, Váš štýl a Vaša originalita budú neprehliadnuteľné!

Veríme, že Vám článok pomohol pri rozhodovaní sa, v akom veľkom štýle chcete vstúpiť do nového plesového obdobia.