10 minút čítania, Lucia Pampurikova 12. 01. 2021

Páči sa vám maskáčový vzor. Nesmie chýbať vo vašom šatníku trendy mikina v jedinečnom army štýle?

Populárny vojenský štýl. Army tematika v pánskych šatníkoch v skutočnosti nikdy nevymrela, naopak v 21. storočí maskáčovému vzoru holduje čoraz viac mužov a aj žien. Módny priemysel každým rokom dokazuje, že vojenský štýl nie je len hocijaký prchavý trend, práve naopak, rok čo rok módni návrhári zaraďujú modely s prvkami vojenského štýlu na svetoznáme móla v Londýne, Paríži, Miláne a každým rokom sa tak stáva famózny maskáčový vzor trendy a IN.

Aj keď army štýl sa nám spája s vojenskými uniformami, mohutnými topánkami "kanadami" či oblečením pre outdoorové činnosti akými sú napr. rybárčenie alebo lovenie, tak dnes už v mnohých šatníkov nájdeme minimálne jeden kúsok s nadčasovou army tematikou. 

rybárčenie

Army štýl necharakterizuje len známy maskáčový vzor, khaki, hnedá, béžová, piesková či tmavozelená farba.

Moderné vojenské prvky typické pre jedinečný army štýl predstavujú aj obľúbené slnečné okuliare "pilotky", mohutné pevné vysoké topánky, čierna, sivá,  ale aj modrá, biela a červená farba, bomber bunda či parka s viacerými veľkými funkčnými vreckami a nesmieme zapadnúť na "kapsáče" v modernom trendy prevedení.

vojenský look  pánske moderné oblečenie s maskáčovým vzorom

Ako nosiť oblečenie s nápaditým maskáčovým vzorom?

Military prvky nájdeme dnes už všade, od spodného prádla až po košele, kabáty či  typické maskáčové bomber bundyKreativita nepozná hranice, práve preto sú maskáčový vzor a vojenská tematika stále veľmi populárne a trendy. 

Pri výraznej vojenskej kamufláž potlači majte na pamäti, že si nikdy pri tvorení outfitu na voľnočasové aktivity, do práce či do školy nevolíme všetko s maskáčovým vzorom. Nikdy. Len keď idete na lov divej zvery či na rybárčenie. Inak je to totálne neprípustné. Maskáč áno, ale len na jednom kúsku z vášho outfitu.

Klasika, ktorá nikdy neomrzí - bombery

S maskáčovým vzorom alebo bez neho? 

zelený bomber s maskáčovým vzorom

Bundy "Bombery" sú tu s nami už veľmi veľmi dávno. Pred mnohými rokmi, počas vojnových období, predstavovali časť uniformy amerických pilotov, ktorých mali v kajute lietadla/stíhačky pekne zahriať. V minulosti bola bombera čisto kožená bunda s hrejivou výplňou pravej ovčej vlny.

pánska bomber bunda

Dnes je krátka bunda s elastickým patentom na spodnej časti bundy, najvyhľadávanejší a najpopulárnejší módny kúsok celej mladej generácií. Bombery nosia ženy, muži a predstavte si aj deti. Okrem jednofarebnej klasiky sa teší obrovskej popularite aj maskáčový model. Najvhodnejšia kombinácia s maskáčovou bundou je určite jednoduchý outfit bez výrazných vzorov, keďže kamufláž vzor je dostatočne výrazný. 

pánska maskáčová bomber bunda

Náš tip: Drsný trendy outfit s nesmrteľnými vojenskými prvkami zostavíte aj zo skvelej bomber bundy, čiernych nohavíc alebo čiernych skiny riflí , bieleho trička a bielych tenisiek (aj v teniskách v nezameniteľnom štýle Vans). Jednoduchá a vždy funkčná kombinácia. 

Trendy pánska parka v army štýle

pánska parka

Famózna módna parka. Moderná pánska bunda dlhšieho strihu, niekedy končí tesne nad kolenami. Model, ktorý zahreje, pôsobí štýlovo a perfektne zapadne do akéhokoľvek outfitu. Parka v army štýle môže byť s maskáčovým vzorom alebo aj v elegantnejšej verzii bez typického maskáču. Štýlová pánska parka s vojenskými prvkami v zelenej, béžovej alebo aj šedej farbe dokonale zapadne aj do elegantného pracovného outfitu. Nudnému monotónnemu biznis looku dodá tú správnu dávku šmrncu a originality. 

pánska modrá parka

 

Typickým znakom pre tento model bundy je jeho dĺžka, nespočetné množstvo funkčných vreciek, zapínanie aj na gombíky a nesmie chýbať kapucňa s kožušinkou. Samozrejme, že dnešné modely disponujú možnosťou odňať celú kapucňu či kožušinku.

Ak doma vo vašich "vymakaných" šatníkoch ešte nemáte ani jednu bundu v štýle parka, tak neváhajte ani na okamih. Parka je typ bundy, ktorá sekne každej mužskej postave, pretože v ponuke nájdete slim fit modely, ale aj komfortné oversized parky. 

pánska zelená parka

Štýlové military prvky na teplákoch, rifliach, ale aj na elegantných chinos nohaviciach. 

Elegantný alebo športový? Aký štýl preferujete vy?

Preferujete športový štýl v trendy pánskom tričku s camo potlačou či krátkych nohaviciach s maskáčovým vzorom alebo nedáte dopustiť na váš pohodlný vkusný elegantný štýl obliekania, ktorý radi okoreníte nadčasovými vojenskými prvkami?pánska maskáčová mikina

Aj elegantný look môžete decentne doplniť/zvýrazniť s army prvkami. Nikto nepovedal, že maskáčový vzor musí pokrývať celú plochu trička alebo nohavíc.

Elegantný army štýl sa postupne prepracoval aj do biznis looku. Obleky v svetlozelenej či tmavozelenej farbe by mali byť doplnené do každého pánskeho šatníka úspešného sebavedomého a cieľavedomého biznismena. Obleky s vojenskými prvkami, oversized zelené kabáty, ale aj vkusné moderné kabáty s dvojradovým zapínaním v military farbe perfektne doplnia unikátnu zbierku vašich trendy nadčasových kúskov.

pánske sako khaki farby

Farebné kombinácie pri jedinečnom army štýle

Typická zelená military farba je jednoduchá aj na kombinovanie. Súlad so zelenou farbou docielite aj vďaka hnedej, svetlohnedej, tmavohnedej, ale aj čiernej, šedej a aj modrej farbe. Dokonca môžete zelenú zladiť aj s ďalším odtieňom zelenej farby. 

V podstate pre docielenie farebnej harmónie, zelenú farbu kombinujte so zemitými farbami, kde nemáte čo pokaziť.

Pri tvorení každého pánskeho outfitu platí zlaté pravidlo: "V jednoduchosti je krása."

maskáčové pánske nohavice

pánske oblečenie s maskáčovým vzorom

Svetlé farby ako je biela, sivá, béžová až piesková farba sú najjednoduchšie na tvorenie farebných kombinácií. Biela a béžová sú neutrálne farby, takže ich môžete skombinovať s ktoroukoľvek farbou. Ostatné spomínané farby hrajú fantastickú súhru so zelenou, modrou, čiernou a horčicovou. Ak by ste chceli kus oživiť celý army outfit vyskúšajte modernú kombináciu - sivá a bordová, biela a tmavozelená, béžová s horčicovou či s oranžovou, svetlozelená s modrou farbou.

pánske oblečenie

pánske oblečenie s maskáčovým vzorom

Samozrejme dané farby môžete kombinovať aj s inými farbami, ale pre zachovanie módneho vojenského vzhľadu, dodržujeme kombináciu typických militaristických farieb. 

pánske oblečenie

Tak páni "Pochodom vchod!" rovno do obchodu alebo pred vaše počítače. V našom eshope nájdete naozaj skvelé maskáčové kúsky, ktoré by sa vám mohli hodiť pri vašich nových adventúrach.

Pevne veríme, že aj vy objavíte kúzlo a čaro jedinečného originálneho nesmrteľného a ničím iným nenahraditeľného army štýlu. Nováčikom v tomto štýle obliekania sa úplne postačí jednoduché tričko s nenápadným maskáčovým vzorom na vrecku alebo na pleciach a ak vám maskáčový vzor nie je pochuti, vyskúšajte módne komfortné kapsáče, ktoré vám určite ulahodia.