5 minút čítania, admin hlavní 31. 03. 2016

Pánske účesy

Nejaký ten mesiac sa už nesie v znamení roku 2020 a nakoľko nastalo, naše veľmi obľúbené jarné obdobie, spolu s ním vám prinášame článok o tom, aké pánske účesy sú budú v tomto období a všeobecne v tomto roku moderné a trendy

Cestička na bok

Na dosiahnutie takéhoto strihu je, samozrejme, potrebné mať o čosi dlhšie vlasy, nakoľko z pochopiteľných dôvodov, tento efekt nikdy nedosiahne chlap s oholenou hlavou.

Pokiaľ už však vhodnú dĺžku na tento strih máte, dosiahnete ho veľmi rýchlo a jednoducho aj bez pomoci kaderníčky, pri ktorej by ste si museli najskôr vysedieť dieru do stoličky, len pokým by ste prišli na rad a posadili sa kvôli tomuto účesu do kaderníckeho kresla, doslova na pár minút. Takže hor sa pred zrkadlo a spravte zo seba štýlového chlapa, ktorý s týmto skvelým a trendy účesom omladne minimálne o desať rokov!  

Všetko, čo budete pre dosiahnutie tohto strihu vlasov potrebovať, je najmä už spomínaná ich dĺžka. Okrem toho si ešte pripravte vreckový hrebeň s úzkymi zúbkami, kvalitný gél na vlasy a o nič menej kvalitný lak na vlasy, ktorý nám celé toto majstrovské dielo dokonale zafixuje, aby sa nám nespriečil ani jeden, jediný vlások.

Tak a teraz samotný postup. Na tenký hrebeň si naneste malú vrstvu gélu na vlasy. Umyté a vysušené vlasy rozdelíme cestičkou buď na ľavom, alebo na pravom boku do jednej strany. Keď dosiahnete požadovaný tvar vlasov, naneste na hrebeň opäť vrstvu gélu na vlasy a ešte raz po vlasoch prejdite, aby ste dorovnali všetky nedostatky. Nakoniec vezmite lak na vlasy a celý účes s jeho pomocou poriadne zafixujte.

Posledný krok je už najjednoduchší a zároveň najpríjemnejší – pozrite sa do zrkadla a kochajte sa svojim mladistvým a štýlovým vzhľadom.

                                                  

Letí aj dlhšia ofina

Tento rok sa oblasť módnych pánskych účesov nesie v znamení dlhších strihov. Druhým, módnym a súčasným trendy, variantom po spomínanej cestičke na bok, je dlhšia, padajúca ofina. Celková dĺžka vlasov by mala byť o trochu kratšia ako ofina alebo  ňou totožná a ležérne upravená. Ofinu môžete nechať voľne viať v príjemnom, letnom vánku alebo ju jemne zafixujte kvalitným lakom na vlasy. Na fixovanie ofiny nepoužívajte tužidlo ani gél na vlasy.

Dlhšia ofina sa dá okrem voľne padajúceho stylingu aj veľmi šikovne vyzdvihnúť a vygélovať smerom nahor. V takomto prípade je potrebný aj už spomínaný gél na vlasy, ktorý si v tenučkej vrstve nanesiete na tenký hrebeň. Následne hrebeňom prechádzate po ofine od korienkov až ku končekom do požadovanej strany a tvaru. Gél môžete vymeniť aj za tužidlo. Lak na vlasy sa neodporúča, nakoľko po nastriekaní na hrebeň môže následne na vlasoch nechávať neokúzľujúce biele stopy. Lak však použite na fixáciu celkového vlasového looku.

                           

 

Vyholené boky

Medzi trendy pánske účesy na rok 2015 sa zaradil aj strih s nakrátko vystrihanými bokmi a dlhšie vlasy v strede hlavy. Takémuto strihu pristane aj voľne padajúca ofina a taktiež ofina zafixovaná smerom nahor či do boku. Tento pánsky strih je takzvaný nehynúci, nakoľko je za štýlový a trendy považovaný každým rokom. V pánskej populácii je tiež veľmi obľúbený a to najmä vo vekovej kategórii 25-35 rokov.

 

                                       

 Móda sa vracia – trendy look neupravených vlasov

Tak ako je to v oblasti módy zameranej na oblečenie, veľmi podobne je na tom aj oblasť účesov a strihov. Oblečenie sa z roka na rok približuje z hľadiska štýlovosti k rokom deväťdesiatym a tak je to už aj v oblasti pánskych strihov. Popularita prudko vzrástla pri pánskom účese, strihu, ktorý na pohľad pôsobí neupravene. Tento pánsky vlasový styling bol taktiež zaradený medzi jeden z najpopulárnejších módnych trendov na rok 2015.

                                        

Absolútne neodolateľne s týmto strihom pôsobí mierne zarastená brada, ktorá Vám dodá vzhľad nespútaného, príťažlivého muža, ktorý je sám sebe pánom.

                                     

Pokiaľ však radšej chcete pôsobiť dojmom mladého, uleteného dospievajúceho muža, ktorý si rád užíva život a jeho slasti, briadku nechajte doma J.

 

Rebríček najštýlovejších pánskych účesov na rok 2015, od začiatku až do konca zahŕňa účesy a strihy na rôzne spôsoby, vytvorené z dlhších vlasov. Krátke zostrihy alebo úplne vyholené hlavy sa síce do rebríčka tento rok nedostali, no to určite neznamená, že muži či páni, ktorý ich preferujú, si majú urýchlene zaobstarať parochne, aby mohli na verejnosti pôsobiť trendy. Každý človek má svoj vlastný štýl v ktorom sa našiel a cíti sa v ňom vo svojej koži. Treba pamätať na to, že akékoľvek rebríčky týkajúce sa módy, majú byť viac-menej iba inšpirujúce a čitateľ si z nich prípadne môže vziať nejakú tú inšpiráciu do budúcna.