7 minút čítania, Lucia Pampurikova 05. 02. 2021

Ako zvládnuť ešte chladné studené rána a večery počas krásnej sviežej jari?

Inšpirujte sa s nami! Jar nám klope na dvere a v šatníku je potrebné vymeniť teplé páperové bundy za ľahšie a štýlové varianty. Pripravili sme si pre vás módne trendy pre vaše moderné jarné outfity.

Bunda a kabát nás nechráni nie len pred bláznivým a nevyspytateľným jarným počasím, vetrom a daždivými sychravými dňami. Ich ďalšou funkciou je dotvoriť a perfektne zapadnúť do vašich pracovných alebo voľnočasových outfitov. Do práce, do baru s kamošmi alebo na rande s potencionálnou priateľkou potrebujete bundu, ktorá perfektne zapadne a dotvorí celý finálny look.

Nezabúdajte, že váš outfit je váš odraz. Mal by predovšetkým prezentovať vás, vašu osobnosť, imidž a váš osobitý štýl.  

Večný elegán v módnom trenčkote

Elegantný jarný kabát, trenčkot má za sebou bohatú históriu. Poznáme ho už z čias prvej svetovej vojny, kedy ho nosili predovšetkým vyššie postavení dôstojníci. Moderný trenčkot dostala do popredia svetoznáma značka Burberry. Thomas Burberry si v roku 1901 nechal patentovať vzor trenčkotu. V nasledujúcich rokoch ho preslávili filmy Casablanca, Ružový panter alebo aj známe Raňajky u Tiffanyho. 

 

pánsky sivý trenčkot

Jarný kabát, známy aj ako módny pánsky trenčkot vyrobený z príjemného ľahkého materiálu ako bavlny alebo z nekrčivého polyesteru, kraľuje pri tvorení elegantných jarných outfitov. 

Trenčkot sa stále viac a viac teší veľkej popularite predovšetkým vo formálnom biznis štýle. Ide o nestarnúci módny trend, ktorý dokonale zapadne do sviežeho jarného šatníka každého biznismena či gentlemana. Trenčkot pôsobí elegantne, nadčasovo, moderne a predovšetkým neuveriteľne štýlovo. 

Zabudnite na čiernu. Najideálnejšie farby sú určite béžová, tmavomodrá, olivová alebo aj neutrálna sivá Skombinujte svetlo hnedý trenčkot s džínsami, s chino nohavicami alebo aj s oblekom. 

pánsky béžový trenčkot

Neodolateľný motorkársky štýl v koženej bunde

Kožená bunda je jednoznačne must - have kúsok každého pánskeho šatníka sebavedomého muža. Je to univerzálny všestranný kúsok, ľahký na údržbu. Koža sa časom, rokmi, opotrebováva, avšak čím viac vyzerá "staro", tým viac jej to pridáva na pôvabe, exkluzivite a jedinečnosti. Kožená bunda dokonale zapadne hneď do niekoľkých moderných štýlov obliekania, stačí len zvoliť ten správny kožený model. 

Mlado a sexi, to platí pri koženej bomber bunde. Bomberka je praktický nápaditý model, ukončený funkčnou elastickou manžetou, ktorý môžu nosiť aj štíhlejší muži a aj muži s dobre známym pivným bruškom. Mladá generácia sa určite poteší vkusnej a štýlovej variante s praktickou odnímateľnou kapucňou. 

pánska čierna kožená bunda s odnímateľnou šedou kapucňou

Drsný, zvodný motorkársky štýl vôbec nezaostáva za trendy koženou bomberkou. Obľúbený a populárny motorkársky štýl je špecifický hrubšou koženou bundou kratšieho strihu s viacerými funkčnými vreckami a dizajnovými vychytávkami. V moto koženej bunde ihneď upútate pozornosť. Dokonca ju môžete kombinovať so športovými kúskami akými sú tepláky, mikiny a obyčajné bavlnené tričká. Nebojte sa popustiť uzdu fantázie a byť trocha viac kreatívny. 

pánska čierna kožená bunda v motorkárskom štýle

Elegantný a neodolateľný. Kožená bunda perfektne zapadne aj do elegantnejšieho uhladenejšieho štýlu. Minimalistická čierna kožená bunda bez výrazného goliera a bez vreciek dokonale zvýrazní aj serióznejší pánsky outfit do práce alebo na vaše prvé rande. Hladká komfortná čierna kožená bunda s rolákom a čiernymi rifľami je presne to, čo túži vidieť nejedno zvedavé ženské oko. 

Náš tip: Pre biznis outfit je vhodný kožený blejzer so zapínaním na gombíky alebo aj semišová kožená bunda. 

Klasické a aj veľmi obľúbené navždy ostanú čierna a hnedá kožená bunda. Do popredia sa dostávajú aj extravagantnejšie kúsky v menej tradičných farebných odtieňoch. Ak už máte dosť čiernej a hnedej, neváhajte vyskúšať modrú, zelenú alebo aj bordovú koženú bundu. V kombinácií s džínsami a teniskami budete vždy za sexi muža s detailom a citom pre módu. 

Rebel v rifľovine

V jednoduchosti je krása. Rifľová bunda z príjemného bavlneného materiálu zmiešaného s pružným elastánom  vdýchne život, sviežosť, mladistvosť každému jarnému looku. Je to klasika, ktorou nikdy nič nepokazíte. Svetlomodrý denim, šedý alebo aj čierny. Rifľová bunda je nadčasový trend všetkých generácií. 

Rifľové bundy sú odolné a všestranné. Univerzálny kúsok, ktorý si vždy nájde uplatnenie. Pri tvorení moderného a komfortného jarného looku pre vaše voľnočasové aktivity sa môžete do sýtosti vyblázniť. Rifľová bunda bez obáv dokonale doplní každý ležérny outfit. Medzi skvelé varianty jednoznačne patrí denim bunda slim fit strihu alebo asymetrického predĺženého strihu, s nápisom alebo bez neho, s nápaditou farebnou potlačou. Nezabudnite na vaše obľúbené tričko, tepláky alebo rifle a tenisky.

 Pánska rifľová bunda v svetlom denime

Náš tip: Vyskúšajte kombinovať rifľovú bundu s rifľami. Obávate sa trocha, že by to mohli byť "príliš"? Kľúčovým ostáva zvoliť kontrastný odtieň rifľoviny. Môžete zvoliť rifle čierne, šedé alebo aj modré, ale vždy by mali byť v inom odtieni ako je samotná bunda. A nezabúdame na tenisky alebo módne členkové pánske čižmy, ktoré podčiarknu a vyzdvihnú váš finálny outfit.

Pánsky moderný outfit v šedej rifľovej bunde a čiernych skinny džínsoch

 

Pokiaľ sa vo vašom šatníku nenachádza ani kožená bunda ani trenčkot a ani žiadna rifľová bunda, mali by ste to rýchlo napraviť. Všetky tri spomínané modely radíme k univerzálnym a všestranným odevom. Bezpochyby v nich zažiarite nie len na vašom prvom rande, ale aj na neformálnom pracovnom stretnutí. Vášmu celému oufitu dodáte originalitu, šmrnc a istú dávku elegancie a dobrého módneho vkusu.