4 minúty čítania, Lucia Pampurikova 16. 04. 2020

Každý rok všetkých módnych prívržencov zaujímajú novinky na ďalšiu sezónu. Našťastie u mužov to býva vždy menej komplikované ako u žien. Nemenia sa tak často "in" farebné kombinácie, strihy odevov či použitý materiál. 

Módni dizajnéri prichádzajú s trendy kúskami, ktoré môžu aj nemusia osloviť a ulahodiť tak každému mužovi. Svetoznáme značky predviedli na mólách naozaj originálne kúsky. Hodváb, lesk, voľnosť, ležérnosť, nápisy. Ak obľubujete minimalizmus a jednoduché línie, tak tohto ročnej sezóne sa veľmi nepotešíte. Náprsné vrecká, ktoré by mali mať okrem trendového vzhľadu aj funkčnú vlastnosť, budú nielen na bundách či kabátoch, ale aj na košeliach. 

Biela od hlavy až po topánky. Tento trend je celkom praktický, pretože bielu môžete kombinovať so všetkým, mala by však vo vašich outfitoch hrať prím. Ak nie ste zástancami čisto bielych kombinácií, neváhajte siahnuť po svetlo denimovej bunde či bledomodrom saku, ktoré ľahko a vhodne zladíte k zvyšnému bielemu outfitu.

Retro hlási návrat aj v tejto sezóne, napr. Louis Vuitton či Gucci sa pri navrhovaní nechali ovplyvniť a inšpirovať Elvisom Presleym či nápaditým svojským štýlom Eltona Johna. Návrhári zapojili pri svojich modeloch aj dynamické 70.-80. roky.

Zabudnite na slim fit nohavice či dokonalý cigaretový strih. Trendom sa stávajú strihovo voľné nohavice. Nemajú tvar, sú maximálne komfortné, aj keď nie príliš vzhľadom lichotivé. Taktiež comeback hlásia baggy cargo nohavice (tzv. kapsáče).

Ešte aj v 21. storočí si mnoho mužov myslí, že ružová je len dámskou záležitosťou, avšak tohto ročná sezóna vás, milí páni, presvedčí o opaku. Okrem bielej je aj ružová top farbou v pánskom oblečení. Reč je, ale o svetlo ružovej (pastelovej) farbe. Nič sýte. Nebojte sa osviežiť váš každodenný jarný outfit aj takýmto vynovením. 

Umenie a móda, idú často ruka v rukáve. Kúsky kreatívneho umenia pop artu sa blysli na módnych prehliadkach. Zelenú  dostali nápadité veľké odvážne nápisy, zábavné, komiksové ilustrácie či karikatúry nielen na tričkách.

donald trump

Tohto ročné novinky v módnom priemysle majú nádych bizarnosti.

Mužom, ktorí nemajú v obľube krátke nohavice, módni návrhári prinášajú riešenie. Pánsky overal. Svetoznáme mená ako Prada, Boss či Ralph Lauren priniesli na móla strihovo voľné a veľmi komfortné overaly z príjemného ľahkého materiálu. Vyskúšajte a uvidíte. 

Šport a elegancia. Nehovoríme len o všednom saku športového strihu s džínsami, ale o originálnych kombináciách športových kúskoch ako parka z kvalitného vode odolného materiálu s elegantnými nohavicami. 

Pre milovníkov oblekov prinášame skvelé správy. Už si nemusíte striktne obliekať len čierny, sivý či modrý oblek. Trendy budete aj v svetloružovom, fialovom, svetlozelenom či v bordovom odtieni a čo je ešte lepšie, bez problémov môžete siahnuť aj po hodvábnej variante. Najzákladnejšie pravidlo, za ktorým si v BUĎ CHLAP stojíme je, že vždy noste to, v čom sa cítite pohodlne a sebavedomo (samozrejme teplákový úbor ostáva len na nosenie doma.)

Nemusíte hneď meniť šatník kvôli novým trendom, niekedy stačí menšie vylepšenie a zo "staromódneho" kúsku vykúzlite luxusný skvost.